Film van de maand

iedere 15e van de maand plaatsen we hier een film of de trailer van een film waarin sociaal-maatschappelijk kwesties worden aangekaart

Juni 2017

Marysia- Een korte film van jonge filmmaker Bente Niemeijer. De film is als onderdeel van Kunstbende Amsterdam gemaakt en op Vrijheidsmaaltijd 2014 van Granate vertoond.

''Hoe overleef je de oorlog?''

Mei 2017

Je staat erbij en je kijkt ernaar - Een korte film van Sibel Altinbas in opdracht van Stichting Granate voor Vrijheidsmaaltijd 2015. Een film over de invloed van media en de gevolgen daarvan.

''Hoe draag je bij aan het nieuws?''

April 2017

Remembarance - Een korte film van Sam Yazdanpanna & Erik Koningsberger in opdracht van Stichting Granate. Een film over angst en hoop.
''Wat geef je door aan de toekomst?''

Maart 2017

Dutch Politics in Two Takes - Een korte film van Farshad Aria in opdracht van Stichting Granate. Een film over verleden en heden.
''Wat leer je van de geschiedenis?''

Februari 2017

Een korte film van Yassine El Idrissi in opdracht van Stichting Granate. Een film over verlangen naar vrijheid.
''Hoeveel kan je opofferen voor de vrijheid?''

Januari 2017

Een korte film van Itandehui Jansen in opdracht van Stichting Granate. Een korte film over de betekenis van de koffers. ''Door de koffers vergeten we de oorlog niet''.