Zondag 20 september 2015: 15e editie Duizendenéén Film&Poëzie

Oost best!

Op 20 september 2015, de laatste dag van de zomer, startte het evenement Duizendenéén Film&Poëzie haar vierde seizoen met een zonnige editie gericht op de plek waar de zon vandaan komt; Oost! 

Onder het thema ‘Oost best’ bracht Duizendenéén Film&Poëzie een ode aan Oost in het algemeen – verre Oosten, Midden-Oosten, Oost Europa, Oostenrijk, Oost Nederland - en Amsterdam Oost in het bijzonder. De bijzondere dichters, schrijvers, filmmakers en danser hadden op een of andere manier een verband met het thema ‘Oost best’.

Presentatie: Jennifer Muntslag

Dichters: Aya Dürst Britt, Erik Lindner, Frouke Arns, Jana Beranová, Rashid Novaire (schrijver) en onze huisdichter Nafiss Nia.

Korte films: 'Vast' van Naomi Bais en Arzu Kõkeng, 'Bunda di Rumah' van Raoul Groothuizen, 'Reizigers in de Nacht' van Ena Sendijarević, 'Groen' van Lucas Camps, 'Het beloofde pand' van Shariff Nasr

Danser: Dipa de Ridder-Flohr. Ze zal een gedicht van een wijlen Nederlandse dichter in dans vertalen. 

Tijd: Zondag 20 september 15.00-17.00 uur (inloop 14.30)

Plaats: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

Entree: €10,00 (€7.50 voor Vrienden van Granate, studenten, CJP- en stadspashouders)

Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, CinemAria Film&TV. 

Met speciale dank aan Mylene van Noort, Leonard de Weerd, Michiel Veldman, Peter Boschitsch, Farshad Aria, Urtha Ririhatuela, Claartje van Haaren, Sevilay Atasever,  Ebru van der Ploeg, Darifa Bergen, Daniel de Weerd, Marion en Nafiss Nia.